luni, 3 martie 2008

Unul de inceput


Hmm... e ciudat atunci cand trebuie sa incepi ceva nou, cand trebuie sa pornesti un proiect, in asa fel incat sa nu ratezi si sa ai incredere ca poti continua.. asa e si cu acest prim articol, prim gand de inceput. Sa spun drept, de vreo cateva luni ma tot "chinui" (mental/decizional) sa intocmesc un blog....nu ca asa e moda, ci pentru ca asa am simtit...
"dar cum?" (gandeam) ce sa scriu, ce teme sa abordez, am ce sa spun interesant, se merita... si in primul rand , cu ce sa incep?? sa nu o "dau in bara".
Inceputurile sunt de obicei grele... cine face primul pas intr-o conversatie, cine ia primul deciziile, cand sa te apuci de invatat (daca e cazul), cand sa fac schimbarea aceea mult asteptata . De fapt, ma gandeam, ca sa incepem ceva, trebuie sa cugetam mult sau sa ne luam dupa primul impuls si sa ne lasam dusi de val? Dar daca acest val ar putea narui totul, ar fi doar o iluzie ca totul merge bine, iar finalitatea e ceva superficial... sau depinde de fiecare situatie, daca e bine sa ne gandim inainte sa incepem un drum?
De ex. acest blog, a fost o hotarare luata cu mult timp inainte, insa decizia a ceea ce urma sa scriu si mai ales ziua cand sa scriu, a fost luata in... 5 min... ideile in cateva secunde...

Si daca tot am apucat sa scriu... nu am de gand sa sterg, sa ma reintorc sa fac corecturi, pt. ca de obicei, orice inceput, bun sau rau, ni-l aducem aminte mereu.. fie cu placere, fie cu dezaprobare, ramanand loc de schimbare si corectare.

Asa ca in timp ce scriam... ma gandeam despre ce va fi acest blog... ce specific va avea? Cred ca de toate, depinzand de starea mea de spirit... voi scrie despre abstract, despre concret, despre trairi; voi da linkuri, voi impartasi opinii, va voi arata fotografii proprii si ale altora... Voi scrie.... va fi un exercitiu. Daca il voi rata, daca va fi un proiect negandit, cu inceput necugetat, il voi stopa.

Va doresc vizionare placuta


Niciun comentariu: