vineri, 25 aprilie 2008

Paşte Fericit ?

Salvador Dali - Hypercube Cross



Se pare că începe perioada ghiftuirii şi a exceselor culinare, a beţiei şi a Iepuraşului. Acestea sunt singurele lucruri care contează pentru majoritatea românilor ortodocşi care sărbătoresc Paştele.
Uităm să ţinem post, uităm că aceste zile nu sunt doar pentru a avea "liber" de la serviciu, pentru a ne distra de parcă ar fi Revelionul şi uităm esenţialul : E ziua învierii Domnului Iisus Hristos. Ce legătură are Iepuraşul cu Învierea, cu faptul ca Iisus a fost răstignit pt. omenire, că ni s-a dat un exemplu de suferinţă, de iertare, de speranţă ???

Înţeleg că totul are aspect comercial, dar toţi avem pretenţia să nu existe catastrofe naturale, ne mirăm cum de ni se întâmplă toate necazurile... Din cauză că de Paşti ne dăruim ouă de ciocolată venite din partea unui Iepuraş, care deşi nu are nicio tangenţă cu tradiţiile noastre, nu reprezintă cu nimic spiritul acestei sărbători RELIGIOASE !

E şi mai interesant cum toţi devin brusc "mai buni" în Săptămâna Mare , iar în restul anului parcă uită de tot...

Nu vreau să fac aici predici religioase, dar mă înspăimântă faptul că se pierde esenţa unei sărbători religioase (mă repet) şi mai ales că această uitare atrage după sine nenorocirile ....

Un Paşte Fericit! Fără iepuraşi şi fără ouă de ciocolată, doar cu lumina Învierii şi ouă roşii !


Un site interesant, care reaminteşte şi învaţă ce este de fapt Paştele : Paşte Fericit

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mie mi se pare stupid sa uram "Paste fericit" intr-un moment in care ar trebui sa stam si sa gandim...

Partea cu fericirea poate veni doar dupa perioada de incertitudine, in care te privezi de bucuriile cotidiene. Altfel, cum se mai poate produce metamorfoza in interiorul nostru?

Diana spunea...

Da, e tocmai asociat cu faptul că petrecem, sărbătorim de Paşti şi pt că s-a împroprietărit această sintagmă pt. orice eveniment ... "Crăciun Fericit!" "Sărbători Fericite!" etc.

Cel mai bine ar fi "Hristos A Înviat!"

alexandru toma spunea...

Paste fericit!
Am vazut ca esti pasionata de fotografie. Exista o comunitate foto in Iasi si incercam sa adunam cat mai multi membri. Avem un forum de discutie la www.blur.ro/forum

:) Daca te intereseaza join US! Si te astept si pe la mine.

Never stop dreaming cause dreams come true one day!